Tevredenheidsonderzoek onder (ex) kankerpatiënten.

ziekenhuis onderzoek

De Nederlands Federatie van Kankerpatienten organisaties heeft een onderzoek uitgevoerd over de tevredenheid met betrekking tot de hulp van de huisarts en (gespecialiseerd) verpleegkundigen bij diagnose en gevolgen.

Verder is er gekeken hoe de hulp van de huisarts en (gespecialiseerd) verpleegkundigen ervaren werd. Daarbij ging het om de hulp die geboden werd bij het maken van keuzes rondom diagnose, behandeling en de gevolgen daarvan. Hierbij werd gebruik gemaakt van een aantal stellingen. 

Lees meer

Levensverhaal

Vroeger was ik een stil en teruggetrokken ventje. Grootgebracht met een aantal motto’s. Eén ervan was “spreken is zilver en zwijgen is goud”.

Helaas heb ik dit wat al te letterlijk genomen en omarmde ik het idee dat het beter was anderen te laten praten. Dit groeide uit tot de overtuiging dat ik niet zo belangrijk was en zo ontwikkelde ik minderwaardigheidsgevoelens.wereld in je hand

Jarenlang heb ik Lees meer

Levens(einde)wensen

De gezondheidszorg in Nederland is ziek.

Levens(einde)wensen in kaart brengen wordt een must.

Dat de gezondheidszorg ziek is, weten we eigenlijk allemaal. We voelen het intuïtief ook aan.

Iedereen ziet het.

Soms twijfelen we echter omdat we sussende woordjes van premier Rutte horen. Hij zegt dat we vrijwel het beste gezondheidszorgstelsel ter wereld hebben. Dan zijn we weer even tevreden en kloppen ons op onze Nederlandse borst.

Totdat we zelf een ervaring met een ziekte, ziekenhuis, arts of instelling krijgen. Lees meer

“Ben je bang om te sterven?”

“Ben je bang? Ben je bang om te sterven?”

……… vroeg ik hem. Ik was nog maar net binnengekomen voor mijn nachtdienst bij deze terminale patiënt en ik durfde deze vragen al direct te stellen, ook al had ik nog amper kennis met hem gemaakt. Het was één van de donkere dagen in december.

Ik moest hem maar bij zijn voornaam noemen had zijn vrouw gezegd. Hij was Lees meer